OVO ZANIMANJE U SRBIJI PLAĆA SE 3.000 EVRA, A NEMA KO DA RADI: Pogledajte o čemu je reč, zanemećete
Foto: Filip Plavčić, Dragan Udovičić, Shutterstock, Thinkstock

POSLUŠAJTE

OVO ZANIMANJE U SRBIJI PLAĆA SE 3.000 EVRA, A NEMA KO DA RADI: Pogledajte o čemu je reč, zanemećete

Plata može da ide i do 3.000 evra

Objavljeno:

Radnika u komercijali nikad dosta, što i dokazuje činjenica da su jedan od najtraženijih poslova u Srbiji, a sudeći i prema sajtovima za zapošljavanje, potrebni su u gotovo svakoj branši.

Šta oni rade i kako postati najbolji komercijalista?

Nekada su komercijalisti bili u svojim kancelarijama okruženi gomilom papira, ali se sada sve češće viđaju ''na terenu''.

U zavisnosti od načina rada mogu da zarade i do 3.000 evra, a prosečna plata im je oko 100.000 dinara, što je daleko iznad proseka srpske zarade.

Plata u Srbiji u sektoru komercijale varira u zavisnosti od iskustva i radnog staža. Oni koji su novi u ovom poslu zarađuju od 60.000 do 80.000 dinara. Međutim, što se više veštine razvijaju, tako raste i plata, a vrh iste zavisi i od kompanije za koju radite.

Postoje dve kategorije u ovoj profesiji, a to su komercijalista u mestu stanovanja (stacionaran posao) i komercijalista na terenu.

Rad na terenu je zastupljeniji i podrazumeva vozačke sposobnosti, kao i dozvolu za B kateogoriju, ali i drugih, ukoliko se to zahteva.

U jednoj beogradskoj kompaniji nudi se ugovor zastalno, uz puno radno vreme u 1. smeni sa platom od 85.000 do 110.000 dinara.

Plata može da ide i do 3.000 evra

Isto tako, postoje oglasi na popularnim sajtovima u kojima se nude plate od 200.000 dinara, pa sve do 350.000.

Takođe, veliki broj poslodavaca daje i bonuse za ovu vrstu posla, kao i napredovanje kroz učenje, ali i brojna putovanja u zemlji i van nje.

Pored položenog vozačkog ispita, potrebno je dobro poznavanje rada na kompjuteru zbog celokupne dokumentacije koju mora da evidentira u digitalnom formatu.Poznavanje engleskog jezika je neizostavan faktor. Da biste se uopšte bavili ovim poslom, iako je prednost, ipak nije potrebna diploma fakulteta ekonomskih nauka, već je sasvim dovoljno da imate završenu srednju četvorogodišnju školu.

Možda i najvažanija veština koja se traži od vas jeste komukativnost, moć pregovaranja, rečitost i dinamičnost, jer je ovaj posao većinski baziran na promociju.

Bonus video

01:43

PLATA I DO 120.000, A NIKO NEĆE DA RADI! Ovo zanimanje je među NAJTRAŽENIJIMA u Srbiji, a evo šta je problem

Espreso/kurir.rs/prenela D.Č.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.